18 Mart 2010 Perşembe

17 Mart / Önlüklüler 7 - Önlüksüzler 4





-Maçtan önce Makedonya Futbol Federasyonu yetkililerinin başkan Hüsnü A.'ya yaptığı ziyaret yüzleri güldürdü. Emektar başkan Hüsnü A.'ya hediye edilen Makedonya milli takımı formasının arkasında ise ismin şanına yakışan rakamlar yazıyordu.

-Bu hafta yeni ayakkabı alan kimse olmadığından şıklık yarışında Can B.'nin kanguruları rakipsiz kalmışa benziyor.

-Hafta içerisinde Türkiye milli takımı ile resmi sözleşme imzalayan Hiddink'in İletişimspor'dan hangi isimleri kadrosunda düşündüğü maç öncesi kulislerinin merak konusuydu. Hollandalı teknik adamın önümüzdeki haftalarda birkaç ismi izlemek üzere tribündeki yerini alacağı konuşuluyor.

-Maç başlarken hava güzel, halı futbola müsait, toplar şişkin, keyifler gıcırındaydı. İletişimspor baharı erken getirmişti.



tek seçici: Ömer L.
önlüklüler: Suat A. (***), Kerem L. (****), Atilla L. (***), Hüsnü A. (***), Erdoğan Ö.(**), Kerem Ü. (***), Ömer L. (***), Bahadır A. (***)
önlüksüzler: Ümit K. (***), Doğan Ç. (****), Hamit B. (*), Sami A. (**), Hasan D. (**), Can B. (**), Kıvanç K. (*), Müçteba A. (*)



maçın özeti
Bu akşam Önlüklülerin gecesiydi desek yeridir. Hücum hattındaki teknik kapasitelerini savunmadaki şaşmaz uyumlarıyla birleştiren yeşil siyahlılar sahanın tek hakimiydiler. Maçın belirli kısımlarında Ümit K.'nın golleri ve Doğan Ç.'nin kaledeki takdire şayan çabasıyla ayakta kalmaya çalışan Önlüksüzler, farkın açılmasını engellemiş olsalar da mağlubiyeti önleyemediler. Arka arkaya gelen Önlüklü golleri rakip takımın gardını düşürdü, maçın sonucunu belirledi: 7-4.



karne
Suat A.: Savunma ve orta alandaki başarılı oyununu şık bir golle süsledi. Golü kendisini yıpratmak isteyenlere armağan ettiği maçtan sonra ağızdan ağıza dolaşıyordu.

Kerem L.: Takımının ofens organizasyonlarında kilit bir rol üstlendi. Attı, attırdı. Maçın iyilerindendi. Kırmızı konçlarıyla göz doldurmaya devam ediyor genç yetenek.

Atilla L.: Zamanında büyük bir İstanbul kulübünün kapısından nasıl döndüğüyle ilgili o meşhur hikayeyi hatırlatırcasına dizliğiyle sahadaydı bugün. Sakatlıklar olmasa her şey çok farklı olabilirdi bu sağ ayak için.

Hüsnü A.: Yeni formasıyla çıktığı ilk maçta biraz tutuk gözükse de artık herkesçe bilinen şık gollerinden bir kupleyle bitirdi performansını. Perdeyi hem açan, hem kapatan isimdi başkan.

Erdoğan Ö.: Maça kalede başladı, alıştığımız yerde bitirdi. Onun gibi bir orta sahayı hangi teknik adam takımında görmek istemez?

Kerem Ü.: Bir ara Can B.'nin ayaklarını yerden kesmiş olsa da kendisini hemen affettirdi. Fair Play ruhunun sahadaki karşılığı adeta. Savunmada Ömer L. ile uyumu dikkat çekti.

Ömer L.: Her zamanki istikrarıyla her zamanki yerindeydi. Bir ara rakip takım kalecisi Doğan Ç.'nin "vatan mı savunuyorsunuz arkadaş" feryadının baş sebebiydi.

Bahadır A.: Bir hafta önce A. K. Keita'nın Turkcell Süper Lig'de attığı golü yere göğe sığdıramayanlar, Bahadır A.'nın bu gece attığı gole kayıtsız kalabilecekler mi hep birlikte göreceğiz. Adeta bir resital sundu İsveçli oyuncu. Ona yeşil çok yakışıyor.



Ümit K.: Attığı gollerle takımının ayakta kalan ismiydi. Hava toplarındaki hakimiyeti dikkat çekse de mağlubiyeti önleyemedi. Bu hafta 2010'un ilk mağlubiyetini aldığını da ekleyelim.

Hamit B.: Anketimiz etkili olmuş olacak, uzaklardan kaleyi birkaç kez yokladı. Direklere takılmasa belki bu hafta da onu konuşuyor olacaktık.

Sami A.: Sakatlık sonrası ikinci maçında daha iyiye gitse de savunmada zaman zaman aksadı. Barcelona forması çok şıktı.

Hasan D.: Haftaiçinde magazin basınının peşini bırakmadığı Hasan D., alışıldık performansını sahaya yansıtamadı. Rakibin orta alandaki sert presi arasında zaman zaman kayboldu. Maç öncesi, sırası ve sonrasında Suat A. ile yan yana gelmekten kaçınması kafaları karıştırdı.

Can B.: Savunmanın ortasında görev yaptı, zaman zaman ileride pas trafiğini yönlendirmek istedi ama etkili olamadı. Maçtan sonra mağlubiyeti içine giydiği Mersin İdman Yurdu formasına bağlayanları esefle kınadı.

Doğan Ç.: Takımın ayakta kalanlarındandı. Maçtan önce İletişimspor tesislerinde sergilediği ısınma şovla rakiplerine göz dağı verdi. İyi performansına rağmen 7 gol yemekten kurtulamadı.

Kıvanç K.: Gayretine rağmen yetersizdi. Geçen haftaları arattı. Mağlubiyet serisini taze atlatmışken bir yenisiyle tanıştı. Öğle yemeği menüsünü gözden geçirmesi şart.

Müçteba A.: Onu bu akşam kah dört Önlüklü arasında can hıraç bir mücadele verirken, kah Ümit K.'nın kafasıyla buluşan naçizane ortaları havalandırırken gördük. Ama yine de savunmadaki arkadaşlarıyla uyum sağlayamadı. Etkisiz kaldı. Daha iyisini yapabileceğini hepimiz biliyoruz.



Hiç yorum yok: