29 Ocak 2010 Cuma

4. hafta maçından akılda kalanlar

Yüksek katılımla adeta bir şenlik havasına bürünen 2010'un 4. maçı, uzun zamandır görüşemeyen eski dostların bir araya gelmesine de vesile oldu. Birçok ilkin yaşandığı gecenin en çarpıcı olayı, 1936 senesinden beri kullanılagelen emektar Molten yapımı kurşun dökme topun yerine
Müçteba Bey tarafından modern bir Adidas'ın tesis edilmesiydi. Tuhaf bir mukavva mekanizma içinde müsabakaya gelen Adidas'a katılımcıların ilgisi de büyüktü. Gördüğü aşırı ilgiye şaşıran Adidas büyük bir camiaya geldiğinin farkında olduğunu, burada mutlu olacağına inandığını belirtti. Adidas'la birlikte Kartaltepe'ye gelen yardımcısı basınç aleti de yaşanan izdiham karşısında ibresini oynatmadan edemedi (yukarıda).

Bir ara tesisler içinde bir hayalet dolaştığı söylentisiyle bir panik havası olduysa da sonradan bunun Can Bey olduğu anlaşıldı ve keyifler yeniden gıcır oldu (solda).
Heladan çıkarken görüntülediğimiz Kıvanç Bey'in yüzünden, ağır bir yükten kurtulmuş olmanın rahatlığını anlatır masumane bir ifade yansıdı objektiflerimize. Yanımızdan geçerken formasının üstüne öylesine geçiriverdiği hırkasıyla futbola entelektüel bir tını zerk etmek peşinde olduğunu, gol atmanınsa çok fazla bir önemi olmadığını söyledi (sağda belden yukarısı).
Müsabakanın renkli simalarından biri de, geceye yeni kanguru derisi ve sarı fosforlu profesyonel halısaha ayakkabılarıyla katılan Can Bey'di (sağda belden aşağısı).
Daha sonra sahaya çıkan takım topluca 4. haftanın bir hatıra fotoğrafını çektirdi (aşağıda):
Bu fotoğrafın çekilmesi de öyle kolay olmadı. Grubun disiplininden sorumlu Ümit Bey, Can Bey elini doğru yere koydu mu, Müçteba Bey kollarını doğru yerleştirdi mi diye teftiş ederken bir türlü kameraya doğru zamanda bakamadı (bunun kayıtları aşağıda mevcut), ancak dördüncü çekimde istenen sonuç elde edildi. Buna rağmen, Can Bey'in yine elini doğru yere koyamadığı dikkatli gözlerden kaçmıyor.

Müsabakanın başlamasıyla birlikte kuşkusuz bu keyifli ifadelerin yerini gergin yüz hatları, yüksek tondan ünlemeler ve müzmin şikâyetler aldı. Doğan Bey'in dengesiz takım teşekkülü nedeniyle Önlüksüzlerin yer yer isyanlarına sahne olan karşılaşmanın önemli anlarından biri de Ümit Bey'in volesiydi. Pozisyonda savunma beki Müçteba Bey'in cansiperane mücadelesine dikkat (aşağıda):


İŞTE TOPLU FOTOĞRAFLAR:


(Ümit Bey Can Bey'in sağ eliyle meşgul)

(Ümit Bey Sezar Bey'le meşgul)
(Ümit Bey Müçteba Bey'in kollarıyla meşgul)

Hiç yorum yok: